top of page

Binnen een uur van CS naar CS


Moet kunnen: Nederland is klein dus een uur van het ene centraal station naar een andere centraal station, moet te doen zijn. Onnodig te vertellen wat dit doet met het autoverkeer. Want als je snel midden in een stad bent, sneller dan met de auto, waarom zou je dan nog de auto nemen? En om de Randstad actief te houden, streven OV-bedrijven naar juist die kortere reistijden. Dit houdt in dat de vijf vervoerders die er nu zijn, de deur-tot -deurreistijd tussen de grote steden willen verkorten tot een uur. In de toekomst moet dit zelfs een half uur worden, van CS naar CS. Daarnaast moeten de belangrijke punten binnen een stad binnen een kwartier bereikbaar worden gemaakt. Vanaf CS natuurlijk.

RandstadRail is voorbeeld

Bij HTM zeggen ze dat de reiziger mag rekenen op veilig, duurzaam, comfortabel en snel openbaar vervoer. En zij zien ook in dat dit uiteraard vraagt om intensievere inzet van intercity's, sprinters en lightrailconcepten tot diep in de stadskernen. Een voorbeeld hiervan is het succesvolle RandstadRail, de lightrailverbinding tussen Rotterdam, Zoetermeer en Den Haag.

Mocht je nu buiten de Randstad wonen, daar is ook goed nieuws want hier zijn ze op zoek naar nieuwe vormen van openbaar vervoer. De ellenlange bussen gaan er dan uit en een meer op maat gemaakt vervoer, op de wensen en behoeften van die reizigers, komt er voor in de plaats.

Andere vervoersopties nodig

Om snelle deur-tot-deurtripjes makkelijker te maken, komen er andere vervoersopties op alle plaatsen als (OV)fietsen, (deel)auto's en dito taxi's. Ook zoeken de OV-bedrijven samenwerking met mobiliteitsaanbieders van nieuwe vervoersopties. RET wil eerst graag pilots houden om innovaties op het gebied van mobiliteit te testen. Wij zeggen: kom maar door met duurzaam vervoeren!

Bron: duurzaamnieuws.

#NS #Randstad #ovbedrijven #openbaarvervoer

bottom of page