top of page

Duurzaam sporten is leuk, 6 tips!


En nu niet gelijk denken dat je op gevlochten juteschoenen met een broek van recyclet tentzeil een stukje gaat hardlopen. Nee, Duurzaam sporten is leuk door juist een paar kleine, makkelijke aanpassingen. We geven je zes tips om ook tijdens het sporten wat bewuster om te gaan met je omgeving en dus ook met jezelf.

  1. Ken je dat, ga je spinnen op de sportschool, kom je met de auto. Hilarisch. Ga op de fiets of (hard)lopend naar de sportschool. Heb je alvast je warming up en kun je gelijk gaan knallen. Scheelt ook weer tijd. Twee vliegen in een klap.

  2. Schaf een waterflesje aan van OneforOne, help je gelijk iemand in Afrika aan een levenlang schoondrinkwater.

  3. Als je naar het milieu kijkt, weet je ook wel dat je eigenlijk beter buiten kunt sporten. Wany hoeveel energie kost het niet om alle apparaten aan te houden, flatscreens, zwembaden etc. En helaas werkt nog niet elke sportschool met zonnepanelen. Beter dus om lekker buiten te fietsen, hardlopen, bootcampen of skeeleren. En wil je een echte groene workoutr: ga tuinieren, en plant gelijk je eigen groenten.

  4. Kies voor een ‘groene’ sportschool. Steeds meer sportscholen worden zich bewust van duurzaamheid en hoe die te implementeren in hun school of tijdens het sporten.

  5. Drink gewoon kraanwater. Het is bewezen dat bronwater niet beter is dan kraanwater.

  6. Ja, daar komt-ie: je kleding. En nee, geen ongemakkelijk gerecyclet materiaal. Maar luchtdoorlatend, een strakke, moderne snit en trendy kleuren en designs. Echt waar, je hebt heel toffe duurzame sportkleding. Zie: Myyoga en op de DuurzaamSportWebshop heb je een scala aan superhippe ecomerken. En van de bekende, commerciële merken is Puma het meest duurzaam met energielabel C. Het merk is daarmee op weg naar duurzaamheid.

Duurzaam sporten was nog nooit zo leuk! Volg deze tips en je gaat je niet alleen lichamelijk en geestelijk beter voelen, maar ook bewuster verantwoord.


bottom of page