top of page

Duurzaam vakantie vieren


Hoe zie je dat voor je: duurzaam op vakantie? Nou, bij duurzaam toerisme weten ze alles over groen en ecovakanties. Duurzaam vakantie vieren is allang geen geitenwollensokken/soepjurkentoerisme meer. Een goed voorbeeld is glamping. Glamping is een samenvoeging van Glamour en Camping. Hier heb je houten cottages, logdes of grote safaritenten die je kunt huren. Van luxe tot basic, voor elke smaak een glamping.

Groene touroperators

Groene touroperators zijn onder andere Koning Aap, Vacanceselect, Shoestring en Djoser. Met duurzaam vakantie vieren sta je letterlijk oog-in-oog met de natuur en de lokale bevolking. Het kan ook inhouden dat je de lokalen gaat helpen, dat je je inzet voor goede doelen (link naar rainforrest) op plaats van bestemming. Maar dat hoeft niet. Vakantie is tenslotte ook nog eens vakantie voor velen en dan wil je ontspannen en vooral even niet denken aan anderen. Dat is duurzaam ook gewoon mogelijk. Let dan op dat de touroperator bij wie je boekt is aangesloten bij Travelife (duurzaam ondernemen binnen de reissector) als Sawadee. Zij ondernemen duurzaam op kantoor en zorgen voor duurzaamheid op plaats van bestemming.

Duurzaam is niet saai

En nee, duurzaam is allang niet meer saai! Een gave, avontuurlijk trip én duurzaam naar bijvoorbeeld Thailand of Argentinië, alleen, samen of met een groepsreis, alles is mogelijk. Avontuurlijk wandelen, fietsen of op singlevakantie. You name it, they got it. Verantwoord, duurzaam reizen is bewust reizen, en dat begint bij jezelf. Wat neem je mee, hoe ga je naar je bestemming, wat doe je op je bestemming, waar slaap je, wat eet je, wat is je vervoer op locatie etc.


bottom of page