top of page

Ikea Barendrecht als eerste verkoop zonnepanelen


Barendrecht is het eerste Ikea-filiaal dat in samenwerking met Solarcentury twee systemen zonnepanelen aanbiedt: Solarvet. Hier kun je terecht voor deskundig advies en om het panelenaanbod te bekijken. Vervolgens koop je ze online. In 2014 en 2015 heeft Ikea een uitgebreide proef uitgevoerd met zonne-energiesystemen voor huiseigenaren in Groot-Brittannië, Zwitserland en Nederland.

Twee zonnepaneelsystemen

Het eerste zonnepaneelsysteem is een volledig zwarte monokristallijnpaneel en heeft een maximaal vermogen van 285 wattpiek per paneel. Het systeem is verkrijgbaar vanaf € 4.020,- en dat is inclusief omvormer en monitoring, volledige installatie en uitgebreide garantie en gemiddeld tien panelen.

Het tweede panelensysteem heeft de goedkopere blauwe polykristallijnpanelen met een maximaal vermogen van 270 wattpiek per paneel. Dit systeem met tien panelen is te koop vanaf € 3.645,-, all-in. Let op: in de prijzen is de 15% korting als member van de Ikea Family al verwerkt. Via een calculator kun je berekenen hoeveel panelen je nodig hebt voor jouw woonsituatie. Ook geeft deze handige tool direct aan wat de mogelijkheden en kosten zijn, en welke besparingen je kunt realiseren.

Een duurzaam thuis

Zonne-energie voor iedereen, komt zo wel heel dichtbij. Met de twee keuzemogelijkheden en relatief lage prijzen voor complete zonne-energiesystemen, inspireert Ikea zoveel mogelijk mensen een duurzaam thuis te creëren. Ikea claimt dat met een gemiddelde van tien panelen je al snel tot € 500 per jaar besparen doordat je zelf elektriciteit opwekt. Ikea biedt steeds meer slimme producten en oplossingen aan die energie besparen, waterverbruik terugdringen en tot minder afval leiden.

Ikea ook duurzaam

Ikea Group wekt zelf inmiddels meer dan de helft van de verbruikte energie op duurzame wijze op. Hiermee zijn ze hard op weg om volgens eigen doelstelling in 2020 100% energieneutraal te zijn. Voor nu kun je de zonnepanelen aanschaffen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Vanaf 2016-2017 wil Ikea de verkoop verder uitbreiden tot zeker negen landen.

#zonnepanelen #ikea #zonneenergie #solarvet #energie

bottom of page