top of page

Orang-oetans ernstig bedreigd en op Rode Lijst

De orang-oetan uit Borneo is al jarenlang een ernstig bedreigde aapsoort. En nu staat deze oranjekleurige harige vriend op de rand van uitsterven. De orang-oetan is beland op de beruchte Rode Lijst van de International Union for the Conservation of Nature (IUCN). 'Ernstig bedreigd' staat er achter zijn naam, de hoogste risicocategorie.

De aap leeft naast Borneo alleen nog maar op Sumatra. En op Borneo neemt de grote van zijn leefgebied voortdurend af. Steeds meer delen van het prachtige oerwoud worden omgezet in plantages voor het genereren van palmolie en rubber. Daarnaast verdwijnt het hout naar de papierindustrie. En, verdrietig genoeg wordt er op de orang-oeran gejaagd.

Red de orang-oetan: Run for the Rainforest

Wil jij je steentje bijdragen om zowel de mooie orang-oetan én het prachtige regenwoud te redden? Dat kan! Schrijf je in voor Run for the Rainforest en loop mee! Het runinitiatief is speciaal opgezet om het regenwoud en de apen op Sumatra onder de aandacht brengen. Want dat dit keihard nodig is, is wel duidelijk. Run for the Rainforest ondersteunt programma’s in de frontlinie en voert campagne over kwesties die het voortbestaan ​​van orang-oetans in het wild bedreigen.

Plant een boom

Voor elke zes euro sponsorgeld plant je een boom op Sumatra. Ook door mee te doen met Run for the Rainforest. Schrijf je in, loop mee, haal geld op, maak de wereld een beetje mooier en begin bij de orang-oetan en het regenwoud!

#orangoetan #rainforest #Borneo #Runfortherainforest #Sumatra #aap #bedreigd

bottom of page