top of page

Safe life met Sieraden4life

Sieraden kopen en tegelijkertijd een Afrikaans gezin onderhouden en de kinderen in Kenia een toekomst bieden? Dat kan als je de unieke, mooie handgemaakte producten koopt van Sieraden4life.

Sierden4Life is een onderdeel van Stichting4Life. Hier werken collega’s en een grote groep vrijwilligers samen voor een betere toekomst voor gezinnen in Kenia. Een schitterend land waarin het overgrote deel van de fijne bevolking onder de armoedegrens leeft.

De producten van Siearden4Life

Sieraden4Life is een coole brand voor producten die door Keniaanse moeders worden gemaakt. Met de opbrengst geven zij hun gezinnen een toekomst en een bestaan. De meeste vrouwen zijn alleenstaande HIV-positieve moeders en leven allemaal in Kibera. Allen hebben veel ervaring in het vervaardigen van de producten: sieraden en traditionele Kikoy-doeken. En dat het onder de Nederlanders blijkt wel: HEMA, Return to Sender en de Bijenkorf zijn groot afnemers van Seiraden4Life. Bij grote orders zijn er zo’n 150 vrouwen tegelijkertijd aan het werk.

Dit doet Stichting4Life

Nog een mooi streven van Stichting4Life: zij zorgen dat minimaal twee kinderen uit het gezin van de vrouwen naar school kunnen. Dit zijn vaak de oudste kids zodat zij zich kunnen voorbereiden op een baan. Gelukkig is basisonderwijs in Kenia is gratis, maar het uniform en de schoolspullen moeten wel worden betaald en die zijn verplicht. Voor de middelbare school moeten wel schoolkosten betaald worden. Mochten de kinderen daarna een beroepsopleiding willen volgen, dan financiert de stichting die.

Daarnaast steunt de stichting ook een aantal basisscholen die midden in de sloppenwijk Kibera in Nairobi liggen. Deze wijk is afgesloten van externe hulp. Kopen dus, die vrolijke, handmade prachtige producten van Sieraden4Life, help gezinnen to be alive. Safe life.

#hema #debijenkorf #returntosender #sieraden4life

bottom of page