top of page

Nog één bakkie


De zon is op, klaar voor een nieuwe dag. Koffie! Een goed begin van de dag, eens kijken wat deze dag gaat brengen. Gezellig, even zitten bij de leuk ingerichte Cosy Coffee Corner en met collega’s het laatste nieuws, ‘Voetbal International’ en ‘Expeditie Robinson’ bespreken. Dan gaat het al snel over het werk en worden diverse zaken besproken. Wat is er nieuw, wat moeten we gaan zien, waar gaan we ons op richten?

Run for the Rainforest

Nog één bakkie. Kruisje op het bekertje en dan op naar de werkplek. Plaatsnemen in een heerlijke bureaustoel, het bureau eenvoudig instellen, inloggen en aan het werk. De komende uren ben je zoet met de uit te werken notities, offertes, mailberichten en meer. De koffie houdt je scherp. Je omgeving inspireert je. En toch… In gedachten dwaal je af en toe even kort af naar de plannen voor de avond: Naar buiten en bewegen. Frisse lucht en groen. Met een groepje in het bos hardlopen als training voor Run for the Rainforest en daarna nog gezellig wat met elkaar drinken.

Kruisje nummer 3

Door de juiste inrichting van het kantoor is er geen hinder en worden de werkzaamheden geconcentreerd en in een prettige omgeving uitgevoerd. De telefoon rinkelt en je schrikt op. Je was volledig in je werk opgegaan. Je

ziet dat het alweer 10.40 uur is en je alweer ruim twee uur aan je bureau zit. Even bewegen. Een koffie halen (kruisje nummer 3) en meteen het bureau maar even op stahoogte zetten om de bloedsomloop te stimuleren, spierbelasting af te wisselen en het middenrif vrij te kunnen laten ademen. Tenslotte zal dat boekje “Zitten is het nieuwe roken” toch wel ergens op zijn gebaseerd. Je merkt dat staan je goed doet en je beter niet de hele dag kunt zitten. Nieuwe energie en inspiratie. Nog even voor twaalven dat stuk af zien te krijgen en dan ga je lunchen.

Powernap en naar huis

Even los van de werkplek, in een totaal andere omgeving, pak je met collega’s in de lunchruimte het gesprek weer op waar de dag mee begon. Na de gezonde lunch en een bekertje koffie toe, is het tijd voor het geplande overleg in de conferentieruimte. In een inspirerende omgeving waar zowel staand als zittend kan worden vergaderd vliegen de ideeën over tafel. Dan is er nog net even tijd voor een twintig-minuten powernap in de daarvoor bestemde kubus alvorens het werk voor vandaag af te maken.

Onderweg op de fiets van het werk naar het bos realiseer je je dat er wel erg goed is meegedacht aan de inrichting van de werkomgeving en dat er niet alleen na werktijd aan de gezondheid en het welzijn van de mensen wordt gedacht. Goed om te beseffen dat er mensen zijn die dit belangrijk vinden en deze impact kunnen realiseren.

Trompenburg Interieurconcepten trompenburg.com

#koffiebekertje

bottom of page