top of page

Workshop met duurzaam tintje in herfstvakantie

Komende week is het weer herfstvakantie en organiseert Weizigt voor alle vakantievierders weer leuke activiteiten. Kinderen kunnen zich onder andere inschrijven voor een schilderworkshop, een workshop met zowel een creatief als duurzaam tintje.

Kunstenaressen Jolande Vermeulen en Donie Dubbeldam organiseren tijdens de herfstvakantie een schilderworkshop. Kinderen tussen 4 en 14 jaar worden uitgedaagd hun creatieve ik naar boven te halen maar daarnaast ook na te denken over duurzaamheid.

Plastic Soep

De kunstenaressen verwerken namelijk hun eigen installatie op het terrein van Weizigt in de activiteit. De installatie met als thema ‘Plastic Soep’ laat op een originele wijze zien hoe het gesteld is met onze wereldzeeën. Het werk laat jong en oud kennis maken met een ernstige vorm van vervuiling die anders, letterlijk, niet aan de oppervlakte komt. Samen met de kinderen bekijken de kunstenaressen vooraf de installatie om daarna de Plastic Soep in de schilderijen terug te laten komen.

Aanmelden voor workshop

Er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor de schilderworkshop die op dinsdag 22 oktober plaats zal vinden. De workshop start om 13.00 uur en kost €10,-. Aanmelden kan per e-mail via weizigt-nmc@dordrecht.nl of telefonisch via (078) 770 8200.

Bron: Dordrecht.net

#kunst #duurzaam

bottom of page