top of page

Ananas aan je schouder en voeten

Ja, echt waar, schoenen en tassen gemaakt van ananassen. Gemerkt als ‘vegan leather’. En nog leuk ook. De bladeren van de ananas hebben een bepaalde vezel dat zich uitstekend leent voor materiaal voor schoenen en tassen. Dit innovatieve materiaal, Piñatex, is een een duurzaam alternatief voor leer, vegan leather is born.

Piñatex is 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar, diervriendelijk super geschikt voor hippe fashionitems. Wie mode gemaakt van Piñatex draagt maakt een statement. Een uitkomst voor iedereen, van veganist tot de modebewuste man/ vrouw. Ook de bewerking is uiterst milieuvriendelijk in tegenstelling tot gewoon leer. Die bewerking is erg milieuvervuilend door het gebruik van chemicaliën. Het is ongelooflijk dieronvriendelijk en zorgt in veel gevallen voor ongezonde werkomstandigheden in lagelonenlanden. Daarnaast levert de productie van ‘ananasleer’ 80% minder afval op dan gewoon leer.

Extra inkomsten voor boeren

Piñatex wordt dus gemaakt van de vezels van ananasbladeren. Een mooi bijproduct van de ananasoogst voor de boeren in de Filipijnen. En fungeert als een fijne extra inkomstenbron. Er komen geen extra water of pesticiden aan te pas tijdens de productie. Het materiaal voelt als leer, is heel soepel, sterk, duurzaam, licht in gewicht en ademend. De vezels worden in Spanje verwerkt tot vegan leather.

NAE: No Animal Exploitation en Margaret West

Schoenen worden geproduceerd door het Portugese merk NAE Vegan (No Animal Exploitation). NAE is 100% diervriendelijk. Tijdens de productie worden er alternatieven materialen als kurk, gerecycled PET en faux-suède van eco-microvezel gebruikt. Margaret West creëert hippe schoudertassen/ clutches van vegan leather, fijn om te dragen, oogt als echt leer. Maar dan beter voor mens, dier en milieu.

#MargaretWest #ananas #fillipijnen #boeren #veganleather

bottom of page