top of page

Voordelen duurzaam reizen door Maleisië

Duurzaam reizen door Maleisië, rekening houden met mens, dier en cultuur. De economie helpen wat zo nodig is in landen als Maleisië. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat duurzaam reizen ook echt langer beklijft? Duurzaam reizen heeft zo zijn voordelen. Duurzaam betekent tenslotte dat het lang aanwezig is. Of blijft. Tegenwoordig is duurzaam reizen hip. Iedereen wil de lokale economie helpen en is bereid daar best iets meer voor te betalen, mocht dat nodig zijn. Verrassing! In veel gevallen is dat niet geval omdat lokaal personeel nu eenmaal goedkoper is dan personeel uit andere landen. Daarnaast biedt het nog meer voordelen. Je krijgt het echte Maleisië te zien in full glory! Want je slaapt in accommodaties die gerund worden door lokalen. En denk nu niet meteen dat dit slapen op een matje op de grond wordt en baden in de rivier, nee, er zijn mooie, kleinschalige accommodaties die alle comfort en luxe bieden. Bijna nog beter als de grote jongens. Het enige dat je erbij krijgt is warmte van de bevolking, openhartigheid, contact. En dus word je belevenis, je reis nog intenser, duurzamer.

Maleisië op zijn mooist: Borneo

Maleisië bestaat uit een stuk vaste land en een groot deel van het schiereiland Borneo, dat het op drie na

grootste eiland van de wereld is. Vooral op Borneo kun je volop genieten van de maar liefst 15.000 verschillende plantensoorten en de regenwouden met dipterocarp bomen: de grootste regenwoud bomen ter wereld. Maleisië op z’n mooist! Ook kom je er de borneodwergolifant (Borneo Pygmy Elephant) tegen, Sumatraanse neushoorn, nevelluipaard en natuurlijk de orang-oetan. Voor die laatste reizen jaarlijks vele toeristen naar Borneo. Je kunt het tropische Borneo het hele jaar bezoeken, houd er rekening mee dat er niet heel veel te doen is (attracties). Snorkelen, duiken in de blauwe zee en zonnen op de parelwitte stranden, afgewisseld met een jungle toer, lijkt ons toch niet een heel verkeerde invulling van een welverdiende en duurzame vakantie! Voordelen te over dus: veel krijgen voor relatief weinig geld.

Boeken? Dat kan via onder andere bij duurzame reisbureaus als: Maleisië Online en Azië Expert.

#Maleisie #borneo #duurzaamreizen #regenwouden

bottom of page