top of page

Prachtige street art van afval: Bordalo


Om zijn misgenoegen en indrukwekkende boodschap over eindeloze en overbodige afvalproductie te

verspreiden, creëert Portugese straatkunstenaar Bordalo II (Artur Bordalo) immens prachtige street art. Fantastische diersculpturen alleen gemaakt van afval, Alles wat we weggooien wordt gebruikt, en dat ‘alles’ wordt op een creatieve manier verwerkt in een sculptuur. In tegenstelling tot de meeste kunstenaars koopt Bordalo geen materiaal, hij vindt al zijn werkmateriaal in afval. Hij reinigt het en dan begint het creative proces. Hij creëert, assembleert en hervormt alle end-of-life materiaal. Al zijn kunstwerken hebben betrekking op duurzaamheid, ecologie en sociaal bewustzijn. Hij portretteert de diersculpturen op een bijna schrikbarende wijze in hun natuurlijk habitat: buiten op straat, op hout, steen en op het water.

Van Lissabon naar de Verenigde Staten

Bordalo’s street art werd geboren in de mooie straten van Lissabon en tegenwoordig zijn de sculpturen wereldwijd bekend én te zien. De laatste exposities waren in Duitsland, Estland en de Verenigde Staten. Meeslepend, groots en in your face, dat is kenmerkend voor Bordalo's kunst. En laten we nu stevig hopen dat Bordalo overal in elke stad op deze manier zijn strijd tegen overbodige afvalproductie voortzet! Met de woorden van the master himself: one’s man trash is another man’s treasure.

#duurzaam #streetart #afval #kunstvanafval

bottom of page