top of page

Tesla en zonnepanelen, een deal?

Het automerk Tesla en elektronicagigant Panasonic hebben grootste plannen samen te werken aan het bouwen van zonnepanelen. Dit heeft Tesla-topman Elon Musk - maker van elektrische auto's - laten weten. Tesla werkt ook op andere terreinen al samen met het Japanse concern.

Grootste overeenkomst in de historie

Met de bekendmaking van de samenwerking wil Musk zijn aandeelhouders overtuigen in te stemmen met Tesla's

overname van zonnepanelenmaker ‘SolarCity’. Musk is naast directeur van Tesla ook voorzitter bij SolarCity. Musk ziet veel synergievoordelen tussen de beide bedrijven, maar een aantal aandeelhouders ligt nog een beetje dwars. Met Tesla's inlijving van SolarCity is een bedrag gemoeid van 2,6 miljard dollar. Dit maakt het de grootste overeenkomst in de historie van de zonnepanelenindustrie. De aandeelhouders van beide bedrijven stemmen op 17 november over de voorgenomen deal.

Ondertussen wordt op internet druk gespeculeerd over een eerdere aankondiging: Tesla gaat een 'onverwacht' product onthullen. Volgens Amerikaanse media kan deze aankondiging wijzen op de komst van een nieuw voertuig. Een andere mogelijkheid is dat Tesla verbeteringen in de systemen van de zelfrijdende auto’s bekend gaat maken. Of misschien bedoelde Telsa wel het zonnepanelenhuis. Houd de media in de gaten!

Bron: ad.nl

#tesla #panasonic #zonnepanelen #elektrischeautos #solarcity

bottom of page