Regenboogslang en draakhagedis: 163 dier- en plantensoorten ontdekt

In de Mekong-regio in Zuidoost-Azië zijn 163 nieuwe dier- en plantensoorten ontdekt. Wetenschappers vertellen daarover in de maandag uitgegeven publicatie 'Curious Art Kabinet' van het Wereldnatuurfonds (WNF).

De nieuwe soorten werden door wetenschappers gevonden in Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand en Vietnam. Het zijn negen amfibieën, elf vissoorten, veertien reptielen, meer dan honderd planten en drie zoogdieren.

Onder de vondsten zijn een slang in regenboogkleuren, een vleermuis met wollige vacht op zijn kop en poten en een draakachtige hagedis.

In de regio bij de Mekong-rivier werden tussen 1997 en 2015 al ongeveer 2400 nieuwe dier- en plantensoorten gevonden. Het WNF is bezorgd omdat de dieren en planten in het gebied bedreigd worden door de groeiende steden en wegenbouw in de buurt.

Bron: NOS.nl


Meer weergeven

Ontwerp en realisatie:

Studio Beautiful People 2016

Beautiful News is een initiatief van Beautiful CupsWe willen consumenten en het bedrijfsleven met elkaar verbinden op het gebied van duurzame ontwikkelingen. Heb je duurzaam iets te vertellen, opzienbarende nieuwtjes, duurzame, fascinerende verhalen, persberichten of filmpjes? Stuur het ons!