top of page

Marathonlopers in actie voor orang-oetans!

ROTTERDAM - Unilever Rotterdam en de Run for the Rainforest Foundation hebben de handen ineen geslagen en faciliteren dit jaar voor het eerst samen de NN Rotterdam Marathon voor zowel individuele- als estafette marathonlopers op 9 april. Hoofddoel hiervan is het ophalen van zoveel mogelijk sponsorgeld voor behoud van het tropisch regenwoud.

Via www.runfortherainforest.org kunnen lopers zich laten sponsoren en zo geld ophalen voor het tropisch regenwoud op Sumatra, het leefgebied van onder andere de orang-oetan. Van elke 7 euro sponsorgeld wordt een nieuwe boom geplant in dit unieke gebied. Eind april bezoekt de Run for the Rainforest Foundation Sumatra, samen met Unilever, om het sponsorgeld te overhandigen aan de Sumatran Orangutan Society (SOS). SOS is de samenwerkingspartner van de Foundation en heeft als doelstelling orang-oetans, hun bossen en hun toekomst te beschermen. Samen met de lokale bevolking plant SOS bomen om zo beschadigde bossen te herstellen. Meer dan een miljoen bomen zijn al geplant en zo zijn verloren bossen inmiddels hersteld. Een volwassen boom slaat een ton CO2 per jaar op, goed om mens en dier te voorzien van schone lucht en zuurstof.

Een mooi initiatief dus om een bijdrage te leveren aan het behoud van het tropisch regenwoud, vindt ook Unilever Rotterdam. Zij dragen graag bij aan een meer duurzame samenleving en compensatie van CO2. Zij doen dit nu onder andere door de Run te faciliteren met 300 sta

rtbewijzen voor de marathon waar deelnemers zich voor laten sponsoren. In totaal doen 400 runners mee. Daarnaast kunnen alle deelnemers gebruik maken van de faciliteiten die Unilever biedt vanuit het hoofdkantoor aan het Weena, zowel voor als na de marathon. Deelnemers die al in het bezit zijn van een eigen startbewijs kunnen zich ook aanmelden via de site, waar ze zich via een persoonlijke link direct kunnen laten sponsoren. www.runfortherainforest.org


bottom of page